DAKBEDEKKING

HAXO dak- en klusbedrijf gaat op hoogte géén uitdaging uit de weg.

DAKBEDEKKING

HAXO dak- en klusbedrijf gaat op hoogte géén uitdaging uit de weg. Wij gaan altijd voor het beste resultaat, gebruik makend van kwaliteitsmaterialen. Zowel zichtbaar als niet direct zichtbaar voor het oog: alles moet goed zijn. HAXO kent voor zowel platte als hellende daken alle mogelijkheden die verkrijgbaar zijn. De meest voorkomende opties staan hier voor u op een rijtje. Op zoek naar een andere dakbedekking? Geen probleem, neem gerust contact op om uw wensen te bespreken. Wij zorgen voor de oplossing.

Dakpannen

De dakpan is nog steeds de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor hellende daken in Nederland. Hoewel dit vaak een traditionele manier van dakdekken lijkt, zijn vormen, kleuren en afwerkingen in allerhande mogelijkheden beschikbaar. De dakpan is altijd een goede, duurzame keuze en bestand tegen alle weersinvloeden.

Bij HAXO heeft u diverse mogelijkheden, waarbij we de volgende onderverdeling kunnen maken:

  • Klei dakpannen
  • Leien dakpannen
  • Betonnen dakpannen

Laat u informeren en inspireren over de beste keuze voor u. Neem hier contact op voor een vrijblijvende afspraak bij u aan huis.

Dakleer / bitumen

De meest toegepaste vorm van dakbedekking voor platte daken is wel de toepassing van dakleer oftewel het bitumen van uw dak. Bitumen is een materiaal dat wordt gewonnen uit ruwe aardolie en is erg sterk en geeft een lange levensduur. Bijzonder geschikt als dakbedekking voor het platte dak van uw huis, aanbouw, overkapping, schuur of serre. Het kent een grote kleefkracht, is ijzersterk en bestand tegen chemische stoffen.

Hoewel er tegenwoordig ook zelfklevende bitumen dakbedekking op de markt is, blijkt de hechting toch niet zo goed als het hechten met een brander. HAXO dakdekkers werkt altijd met een brander om te zorgen voor maximale hechting en dus minder kans op lekkages.

Heeft u als eens gehoord van EPDM? Dit kan een mooi alternatief zijn voor de dakbedekking van uw plat dak.

EPDM daken

Een nieuwere variant van dakbedekking is EPDM dakbedekking. Deze dakbedekking kan zowel losliggend of volledig gekleefd worden aangebracht. Een hoogwaardig rubber membraan, zeer beperkt milieubelastend en een levensduur verwachting van meer dan 40 jaar.

EPDM-dakbedekking kent enkele grote voordelen ten opzichte van andere afwerkingen. Deze toepassing is:

  • Soepel en elastisch, dus ook geschikt voor schuine en ongelijke daken
  • UV-bestendig, dus minder slijtage-gevoelig
  • Grote stukken materiaal, dus minder kans op lekkage
  • Bestand tegen temperatuurverschillen, dus een verlenging van de levensduur
  • Zeer geschikt voor groen- en gebruiksdaken: wortel-doorgroeibestendig

EPDM-dakbedekking is daarbij uitermate geschikt voor kleine daken en afwerking rondom door- en afvoeren.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden en de verschillende materialen en afwerkingen? Heeft u hulp nodig bij uw keuze? Neem hier contact op voor een vrijblijvende afspraak bij u aan huis.